nl

Je eerste Date, hoe pak je dat aan? 12 tips voor een succesvolle Date

Het ijs is gebroken en je denkt na over een eerste date. Voor beide partijen geldt dat een eerste ontmoeting altijd spannend is. Hoe pak je het traject naar de eerste date het beste aan en hoe voorkom je teleurstellingen? We vroegen het onze datingexpert.
Online Voorpret
1. Wees open en eerlijk, toon interesse en stel vragen om een goed beeld bij die ander te krijgen. Toets bijvoorbeeld ook of die ander houdt van directe communicatie. Dat verschilt per persoon. Elk goed contact begint met goede communicatie.
2. Maak duidelijk wat je van een relatie en/of date verwacht.
3. Benoem waarom jij op een specifiek Joodse datingsite bent en hoe jij jouw Joods zijn invult.
4. Ben je echt klaar voor een eerste ontmoeting? Het is niet prettig als je nog midden in het verwerkingsproces met je ex zit en het grootste deel van jullie gesprekken daarover gaat. De basis voor elke goede relatie is dat je ook gelukkig bent met jezelf.
5. Op Jewish-Friends kun je vertrouwelijke zaken anoniem met elkaar delen en uitgebreid met elkaar kennis maken. Geef pas je privé gegevens (echte naam, telefoonnummer en email) als 'je zeker bent van je zaak.
6. Laat je door die ander niet onder druk zetten om tot een date te komen. Luister naar dat stemmetje in je hoofd dat je vertelt of het juiste gevoel aanwezig is voor een eerste date. Anderzijds mag het voor jouzelf ook geen obsessie zijn. Geniet van deze leuke en spannende levensfase.

De eerste Date
1. Spreek af op neutraal terrein
2. Probeer vooral jezelf te zijn. Dat je nerveus bent is geen schande, maar laat dat die ander ook weten.
3. Verbeeld jezelf dat jij op de stoel van die ander zit en denk na over wat je wel/ niet vraagt en zegt. Toon opnieuw de interesse die je ook tijdens het online chatten toonde, maar ga niet op de stoel van een therapeut zitten. Stel ook geen confronterende vragen die de ander in verlegenheid brengen.
4. Laat een eerste date smaken naar meer. Vertel veel maar niet je hele levensverhaal met alle daarbij behorende details. Daar is later nog meer dan voldoende tijd voor.
5. Tijdens je date ben je vrijgevig en hoffelijk. Hoe ingewikkeld is het om een kopje koffie te trakteren. Het stereotype beeld dat de man altijd trakteert bestaat bij veel jongeren overigens niet meer;
6. Blijf ver weg van je smartphone tijdens je date. Trek ook voldoende tijd uit, maar zeker niet de hele dag. Als de klik er wat jou betreft niet is wil je niet met elkaar zijn opgescheept;

Met wachtwoord beschermde foto
Met wachtwoord beschermde foto
Met wachtwoord beschermde foto