nl

Hoe stel ik een goed vriendschaps- of datingprofiel op?

Snel even een dating- of vriendschapsprofiel plaatsen leidt zelden tot het resultaat waar je op hoopt. Wat moet je doen om met je profiel te kunnen scoren?
1. Neem de tijd voor het opstellen van een goed profiel en laat het eenmaal opgestelde profiel nog even bezinken voordat je het definitief plaatst. Let op slordige taalfouten. Een goed profiel levert veel meer reacties op. Open vragen geven je de mogelijkheid om het verschil te maken, dus laat antwoorden als ‘volgt later’ achterwege. Ga op een leuke en inspirerende manier in op de vragen, zodat mensen nog meer van je willen weten. Vraag een goede vriend(in) of hij/zij zich in jouw profiel herkent.
2. Plaats goede en leuke foto's bij je profiel. Ze vergroten je kans op goede contacten met de factor zeven. Als je geen geschikte foto’s hebt zet dan de stap naar een fotograaf, je zult zien dat dit een investering is waar je geen spijt van krijgt. Denk ook goed na over het soort foto’s dat je plaatst. Als je uit bent op een serieuze relatie en niet op een snelle one night stand laat sexy poses dan achterwege. Door jezelf vast te leggen terwijl jij jouw sport of hobby beoefent is de helft van jouw verhaal al vaak vertelt.

Hoe vind ik mijn nieuwe vrienden?
3. Let bij het zoeken naar leuke personen vooral op de overeenkomsten en zaken die je aanspreken (een leuke schrijfstijl, bijzondere interesses, etc.). Er gaat een wereld van leuke contacten voor je open als je dus niet uitsluitend selecteert op de verschillen. Alhoewel je uiteraard kritisch moet zijn doe je er verstandig aan om niet te veeleisend te zijn.
4. Laat bij het verzenden van een persoonlijk contactverzoek merken dat je het profiel goed hebt gelezen hebt, maar neem ook een concrete actie op in je eerste bericht. Bijvoorbeeld een vraag waarmee je de lezer uitnodigt om te reageren ('welk boek ben je aan het lezen?') of een voorstel om samen iets te gaan doen ('wat vind je ervan om samen naar sjoel of Joods Amsterdam te gaan / een rondje te lopen of samen een tentoonstelling te bezoeken?') Een absolute dooddoener is de vraag 'bekijk mijn profiel ook eens' en laat weten of je het leuk vindt.
5. Stuur je contactverzoeken met regelmaat. Je zult zien dat je er steeds handiger in wordt en dat succes niet lang uitblijft.
6. Afgewezen worden is nooit leuk, maar laat je niet uit het veld slaan door een afwijzing; de volgende is wellicht wel de ware. Er staan genoeg leuke mensen in het bestand die wel positief zullen reageren.

Met wachtwoord beschermde foto
Met wachtwoord beschermde foto
Met wachtwoord beschermde foto