nl

Grensoverschrijdend Joods Daten

Vissen in de vijver van Joods Nederland is niet eenvoudig gezien de omvang van het aantal Joden en de diversiteit van deze relatief kleine groep. Demografisch onderzoek uit 2010 toont aan dat in Nederland 52.000 mensen wonen met een Joodse achtergrond. Daarvan zijn er 38.000 halachisch Joods (deze hebben tenminste een Joodse moeder). Voor de buurlanden geldt dat in België ongeveer eenzelfde aantal Joden woont, in Duitsland wonen ongeveer 250.000 Joden, in het Verenigde Koninkrijk ongeveer 360.000 en in Frankrijk 600.000. Simpele manier om de kans op een succesvolle match dus te vergroten is het speelveld te verbreden naar de omliggende landen. Cross border dating heeft zowel voor- als nadelen. We noemen de belangrijkste:
Voordelen van grensoverschrijdend daten:
* Het vinden van een geschikte partner wordt eenvoudiger. Er is simpelweg meer om uit te kiezen;
* Je ontmoet mensen die zowel jijzelf als bekenden om jou heen niet kennen. In de praktijk blijkt dat laatste barrières weg te nemen.
* Cross border daten is nog spannender dan daten in het eigen land. Als je beiden serieus bent kan het vinden van een compleet nieuwe leefomgeving jouw eigen leven ook een boost geven.
Nadelen

* Afhankelijk van het land waarnaar je afreist is de taal en de cultuur soms een obstakel. Maar al die verschillende culturen tref je vaak ook aan binnen je eigen land met zovele Joodse achtergronden.
* Cross border dating is vanwege te overbruggen afstanden duurder, maar belangrijker dan het geld zul je meer opofferingen moeten doen om elkaar met regelmaat te zien;
* Als je samen openstaat voor een vervolg zal uiteindelijk tenminste een van jullie beiden de eigen omgeving moeten verlaten. Dat heeft gevolgen voor familie (denk aan zorgbehoevende kinderen en ouders) en vrienden die je minder zult zien. Los van je familie en vriendenkring zal je bij een succesvolle match ook je werkgebied moeten verleggen.
Resumerend is grensoverschrijdend daten niet altijd eenvoudig, maar vergroot het daadwerkelijk de kans op een passende match. Onze tip is om voorhand goed na te denken of en hoe je zo’n stap handen en voeten geeft. Je komt zowel voor persoonlijke als gemeenschappelijke uitdagingen te staan die je nu nog niet gelijk kunt overzien. Maar….. echte liefde kent geen grenzen. De auteur van dit artikel spreekt uit ervaring.

Met wachtwoord beschermde foto
Met wachtwoord beschermde foto
Met wachtwoord beschermde foto